Sevärdheter

Ovanför huvudbyn Tilos Megalo Chorio sträcker sig resterna av en fästning, som byggdes under den yngre bysantinska perioden. Den enda del av slottet som är bevarad är en yttervägg som byggdes av sten från antika Akropolis. På södra sidan kan man skåda slätten med fruktträdgårdar som sträcker sig ända till stranden till den bästa stranden på Tilos – Eristos, täckt med röd sand! Utsikten är fantastikt!

Klostret från 1500-talet Agios Pandelimnon ligger gömd i en ravin med en vattenkälla nästintill. Sedan 1999 bor en familj här för att ta hand om klostret och visar det gärna för turister om de anländer vid en vettig tidpunkt. I klostret finns bland annat vackra väggmålningar och marmorgolv att skåda.
Livadia är den mest bebodda byn på Tilos. Dess långa och sandstrand är mycket populär på sommaren på grund av dess närhet till hamnen. De flesta turistanläggningarna på ön är där, bland annat några små hotell, tavernor och butiker. Man kan nästan säga att det finns något slags nattliv i Livadia, dock ett lugnt sådant.

Den antika och bysantiska kyrkogården Saint Antonio som finns kvar på sin forntida plats har mycket intressanta inskrifter på gravarna.

Klostrena: Saint Panteleimon, Taxiarchis och Saint Antonio.

Kastelo och Rocky Hill som har medeltida torn ruiner.

Livadia är den största hamnen i Tilos. Husen är byggda längs en vik och deras arkitektur är traditionell.