Har du redan varit på Tilos – Besök Sri Lanka i år

Även om Tilos är vår absoluta favoritö, så kan det vara kul att se något nytt ibland. Ett av de absolut hetaste resmålen just nu är Sri Lanka, och det finns många anledningar till det. Ön ligger utanför Indien och klimatet påminner om de populära delarna i Asien, som Thailand och Vietnam. Fördelen med Sri Lanka är att du kan uppleva så mycket under resan, ytan är ungefär lika stor som halva Lappland så det är enkelt att ta sig runt i landet.

Om du vill undvika regn i största möjliga mån så passar det bäst att inte åka under sommaren. För att få ut mest av din resa så kan det vara en fördel att åka med en reseexpert specialiserad på Sri Lanka. Voyage By Me erbjuder paketresor till Sri Lanka, då ingår alla spektakulära sevärdheter och aktiviteter som är ett måste. Om du har egna önskemål så kan rutten och aktiviteterna anpassas.

Vad gör då Sri Lanka speciellt? Till att börja med har de en lång och intressant historia, med många monument bevarade. Under turen får du till exempel besöka flera gamla huvudstäder, där den mest spektakulära kanske är Lejonberget, Sigiriya, som även är klassat som ett världsarv av UNESCO. Utsikten är magnifik och du får uppleva en helt unik flora och fauna.

För dig som gillar djur är Sri Lanka paradiset. I nationalparken Yala kan du ha turen att få se leoparder och många andra vilda djur som apor, krokodiler och bufflar. Dessutom finns över 200 arter fåglar representerade.

Inget semesterparadis utan vita sandstränder och turkost vatten. Sri Lanka kommer inte att göra dig besviken på den fronten. Du kan dyka eller snorkla för att se mer av livet under vatten. Simma med traditionella “akvariefiskar”, har du tur kan du även se många olika typer av sköldpaddor.